APK Keuring + Rapportage

Zolang uw pc of laptop het nog gewoon goed doet, denkt u niet aan een onderhoudsbeurt en eigenlijk kunt u geen 1 dag zonder uw pc of laptop! Dat begrijpen wij maar al te goed. Nu is er een gezegde dat voorkomen beter is dan genezen en dat willen wij met onze jaarlijkse computer/laptop APK onderhoud ook voor u bereiken.

Als U denkt…”ik heb toch een virusscanner, dus kan mij niets gebeuren”, kan dat wel eens tegenvallen.

De belangrijkste controle punten:

Snelheid
We zorgen er voor dat het systeem weer stabiel draait en bijvoorbeeld onverhoopte foutmeldingen worden weggehaald.
Opschonen
Tijdelijke bestanden, onzichtbare systeemfouten, historie, logs, etc worden opgeschoond.
Virusscanner
Werkt deze wel? Is het een goede? Staan alle onderdelen eigenlijk wel aan?
Virussen
De beveiliging voor het internetbankieren wordt geoptimaliseerd. Tevens zal er worden gecontroleerd op virussen & trojaanse paarden waardoor persoonlijke gegevens kunnen lekken.
Spyware
Krijgt u steeds meer zoekbalken of reclame als u wilt gaan internetten? Er wordt ook op riskware, malware, adware en spyware gecontroleerd.
Hardware
Er word gekeken of alle onderdelen nog in orde zijn. Misschien wordt uw computer of laptop wel trager doordat de harde schijf niet 100% meer is of door andere hardware problemen!
Software
Onnodige programmas die automatisch opstarten kunnen u computer flink vertragen en zullen dan ook worden verwijderd.
Up to Date
Er is niets belangrijkers dan van alle software de updates bij te houden om te voorkomen dat hackers binnen kunnen komen. Windows, Office, Java en Adobe zijn een van de onderdelen welke vaak achterstallig onderhoud hebben en er hierdoor makkelijk toegang te verkrijgen is voor ongewenste bezoekers.

Waarom een APK?

Zie het als een APK-keuring, net als bij uw auto. De Computer APK geeft geen absolute garantie dat er geen mankement meer zal optreden, maar het is het maximaal haalbare.
Mocht u slachtoffer zijn van fraude bij het internetbankieren, dan zal de bank u geen verwijt kunnen maken dat u niet alle technische voorzorgen heeft genomen. Met het rapport dat u, na controle van uw apparatuur ontvangt, kunt u aantonen dat u de inspanning geleverd heeft om uw apparatuur op de maximaal haalbare manier te beveiligen. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

Wanneer er sprake is van fraude bij internetbankieren of identiteitsfraude, dan ligt de bewijslast hiervoor volgens de wet bij de bank. Dit betekent dat de bank moet kunnen aantonen dat de klant grof nalatig gehandeld heeft en daarom geen recht heeft op uitkering van de schade.
In de praktijk wordt dit door de banken echter omgedraaid. De klant dient zelf aan te tonen dat er niet grof nalatig gehandeld is en dat de apparatuur op orde en beveiligd is.
Met het APK Rapport kunt u aantonen dat u alle inspanning heeft geleverd om uw apparatuur op de meest haalbare manier te beveiligen.

Het eindresultaat + RAPPORTAGE

Na de APK krijgt u een uitgebreide rapportage van de verrichte werkzaamheden zodat u kunt nagaan wat u er op vooruit bent gegaan.
Deze rapportage dient tevens als keurmerk voor bijvoorbeeld uw bank wanneer er fraude word gepleegd.
Wanneer nodig krijgt u advies voor verbeteringen.
Het is verstandig om minstens 1x per jaar uw computer of laptop grondig te laten onderzoeken op problemen door middel van een APK.

Kosten

De prijs voor een APK op 1 computer of laptop is 50 euro.
Mocht blijken dat er bijvoorbeeld een onderdeel moet worden vervangen word er vooraf altijd contact met u opgenomen om dit te bespreken, zodat u nooit voor onverwachte kosten komt te staan.